Geplaatst op 10 januari 2018 (Verloopt over 1310 dagen)
Vervuld

Cube zoekt design thinkers

Zoek jij een stage met impact? Wil jij je ontwikkelen in design thinking en co-creatie? Join the Cube in Residence Programme!

Wij zijn op zoek naar gemotiveerde design thinkers om onze (student) designteams te vormen. Gedreven doeners die buiten de bestaande kaders kunnen denken; die de gebaande paden durven te verlaten en open-minded nieuwe uitdagingen aangaan. Wij denken niet in hokjes, want creativiteit is niet afhankelijk van studierichting. Wat je nodig hebt is een ontwerpende mindset. Teamspirit is onmisbaar. Visueel, tekstueel en verbaal communiceren vormt een essentieel onderdeel van het designproces. Net als de dagelijkse interactie met museumbezoekers en andere stakeholders. Weet jij je passie over te brengen en anderen te enthousiasmeren om met jou te co-creëren?

Stage in de Cube design labs: co-creatie & design thinking

Cube design museum biedt studenten, jonge designers en alumni de mogelijkheid in de Cube design labs te werken aan ontwerpopdrachten. Je werkt in een multidisciplinair team, met studenten van verschillende opleidingen, faculteiten en nationaliteiten, ondersteund door deskundigen uit relevante disciplines en eindgebruikers. Daarbij betrek je museumbezoekers actief bij het designproces.

Door middel van co-creatie en co-design werk je binnen principes van design thinking. Samen met museumbezoekers, wetenschappers, belanghebbenden en eindgebruikers vind je oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken of uitdagingen. ‘Design for human needs and ambitions’ is hierbij het uitgangspunt. Aan de hand van een vraag uit de maatschappij, het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties of specifieke belangengroepen, creëer je nieuwe producten, concepten of diensten.

Cube Calls 2018

De teams werken ieder aan een eigen ontwerpopdracht, een ‘Cube Call’. Deze wordt gerealiseerd in een periode van enkele weken tot maanden, sluit aan bij de criteria die worden gesteld vanuit de opleiding en wordt vanuit Cube begeleid door deskundigen op het gebied van design thinking en design. De resultaten vormen een permanent onderdeel van Cube design museum, zowel fysiek als digitaal. Kortom: het designproces en het eindresultaat blijven zichtbaar voor museumbezoekers.

Voor 2018 zijn diverse Cube Calls geformuleerd. De realisatie is mede afhankelijk van de profielen van beschikbare kandidaten. 

www.cubedesignmuseum.nl/nl/inresidence/cube-calls-2018


Werken bij Cube design museum

Cube toont design met inhoud; design dat impact heeft op de wereld. Cube biedt studenten, jonge designers en alumni de mogelijkheid in de Cube design labs in multidisciplinaire teams en in co-creatie met museumbezoekers te werken aan design met inhoud.

Meer over Cube design museum cubedesignmuseum.nl
 • Type bedrijf

  Midden (20 - 150)

 • Locatie

  Kerkrade

  Gerelateerd

  Timing is everything!

  Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures binnen jouw vakgebied.