Geplaatst op 15 mei 2018 (Verloopt over 1185 dagen)
Vervuld

IT Integratie/middleware/infrastructuur/netwerken/systemen

Wij zijn op zoek naar een meeloopstagiair voor onze interne ICT afdeling. Heb jij interesse in infrastructuur of systeem netwerken? Wil je bij een ambitieus, jong en gezellig team werken? Lees dan verder!

GLO Integration is een onafhankelijke integratiespecialist met meer dan 18 jaar ervaring op het gebied van Middleware, API Management en Big Data. Wij ontfermen ons over de verfijning van de integratie architecturen van onze klanten en brengen data, applicaties en mensen in verbinding met elkaar. Dit doen wij op basis van de meest innovatieve technologieën, zoals MuleSoft, Tibco en Splunk.

Ons team bestaat uit een grote groep jonge en enthousiaste consultants, die allen de passie voor techniek delen en energie halen uit het oplossen van complexe vraagstukken bij onze klanten. Onze collega’s treden op als architecten, developers, beheerders en projectleiders binnen verschillende projecten. Rijkswaterstaat, Luchtverkeersleiding Nederland, Vopak en MainPlus zijn slechts enkele voorbeelden van onze klanten, voor wie GLO Integration optreedt als een strategische partner voor hun digitale strategieën.

Werken bij GLO Integration is:

- Mooie prestaties neerzetten en tevreden klanten

- Werken in een informele en gezellige sfeer

- Pauzes met potjes tafelvoetbal of tafeltennis

- Elk kwartaal een Bier & Pizza sessie

- Een omgeving waarin persoonlijke groei centraal staat en aangemoedigd wordt

- Mogelijkheid om na jouw stage bij ons een traineeship te volgen en door te stromen als Junior Integratie Consultant

Stages

Ieder half jaar kun je bij ons terecht voor een IT integratie of systeem netwerk (afstudeer)stage. Wij hebben altijd een aantal opdrachten klaar liggen waaruit je kunt kiezen of je kunt een eigen opdracht aan ons voorleggen.

Lees meer over ons op onze website. Heb je vragen of interesse in een (afstudeer)stage bij ons? Stuur dan jouw vragen of cv, motivatiebrief en cijferlijst.

Het inwinnen van referenties maakt onderdeel uit van het selectieproces.

In het kader van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) worden ontvangen CV’s en motivatiebrieven, bij geen verder vervolg van de sollicitatieprocedure, automatisch na vier weken verwijderd.

  Hoe jouw week er bij ons gaat uitzien:
 1. 1

  Maandag

  Bijvoorbeeld: MuleSoft, Tibco en/of Splunk training, werken aan je stageopdracht, tafelvoetballen, tafeltennissen

 2. 2

  Dinsdag

  Bijvoorbeeld: MuleSoft, Tibco en/of Splunk training, werken aan je stageopdracht, tafelvoetballen, tafeltennissen

 3. 3

  Woensdag

  Bijvoorbeeld: Meelopen bij de klant, zoals Rijkswaterstaat, Lucht verkeersleiding Nederland of Vopak.

 4. 4

  Donderdag

  Bijvoorbeeld: MuleSoft, Tibco en/of Splunk training, werken aan je stageopdracht, tafelvoetballen, tafeltennissen

 5. 5

  Vrijdag

  Bijvoorbeeld: Status van je stageopdracht bespreken met jouw GLO-buddy (stagebegeleider), tafelvoetballen, tafeltennissen & GLO borrel

Voorbeelden stageopdrachten (je mag zelf ook iets aandragen):

OPDRACHT: APPIE case

Bpm-casus van een grootwinkelbedrijf in Nederland. Maak een BPM-oplossing die de verplaatsing van personeel van winkels voor haar rekening neemt, goedkeuring via filiaalmanagers en HR is vereist. Een BPM en een ESB met bijbehorende DB worden aangereikt.

Als basis voor de casus ga je een inhouse e-learning volgen om de ESB en SOA beter te begrijpen. Is er geen kennis van BPM? Geen probleem, daar zullen wij aan werken. Al deze skills zijn ook nog eens leuke toevoegingen voor op je cv!

OPDRACHT: Check_MK SLA Checker component & callout component

Maak een add-on dat een SLA koppelt aan Check_mk en de escalaties vanuit een rooster van on-call staande collega's regelt. Check_mk kan voor meerdere klanten met verschillende SLA's de monitoring doen. Belangrijk is om severity levels, operational times en reaction times enerzijds goed vast te kunnen leggen en anderzijds daar direct op te kunnen acteren.

Check_mk is gebaseerd op Nagios en wordt door GLOMIDCO gebruikt voor monitoring van klant systemen.

OPDRACHT: SPLUNK & MULESOFT

Onderzoek hoe Splunk een toegevoegde waarde kan leveren voor MuleSoft, denk hierbij aan een Error & Exception Handling en het monitoren van events.

Als basis voor de casus ga je een inhouse e-learning volgen om de ESB en SOA beter te begrijpen. Je zult een MuleSoft cursus volgen waarmee je een Certified MuleSoft Developer wordt. Daarnaast volg je ook nog een Splunk training. Al deze skills en certificaten zijn ook nog eens leuke toevoegingen voor op je cv!

Nadat je klaargestoomd bent, zoek jij de oplossing vanuit de business en best practices van Glomidco waaraan deze dienen te voldoen.

Competenties die worden opgedaan:

· Kennis van XML/SOAP;

· Kennis van een ESB en JMS MQ producten;

· Kennis van API, REST/JSON;

· Kennis van Splunk.

OPDRACHT: Webshop in MuleSoftMaak een webshop in MuleSoft Anypoint Platform.

Als basis voor de casus ga je een inhouse e-learning volgen om de ESB en SOA beter te begrijpen. Je zult een MuleSoft cursus volgen waarmee je een Certified MuleSoft Developer wordt. Al deze skills en certificaten zijn ook nog eens leuke toevoegingen voor op je cv!

Nadat je klaargestoomd bent, kun je aan de slag met je webshop!

Competenties die worden opgedaan:

· Kennis van XML/SOAP;

· Kenins van een ESB en JMS MQ producten;

· Kennis van API, REST/JSON;

· Kennis van MS-SQL DB;

· Optioneel: kennis van NP-SQL DB.

AFSTUDEEROPDRACHT: ontwerp een ESB diagram tool

Ontwerp een ESB-diagrammen tool. Eventueel kun je deze ook bouwen! Inclusief onderzoek naar een (natuurlijke) taal - a la websequencediagrams. com - en de taalparser, plus de legenda voor de te gebruiken diagrammen. Eventueel uit te breiden met een logische en fysieke afbeelding.

Benodigde competenties

· Parser (vertaler) bouw (bijvoorbeeld Less & YACC);

· Kennis van programmeertalen en/of scripting talen;

· Kennis van formele specificaties die als input dienen voor de gegenereerde diagrammen;

· Grafische specificatietalen zoals bijvoorbeeld VGML;

· Kennis van HTML en webtechnology (web application server);

· Je bent analytisch sterk;

· Eventueel is dit een opdracht voor meer dan 1 persoon (klein team).

Werken bij Glo Integration

GLO Integration: een jong, ambitieus en gezellig bedrijf binnen de niche markt IT integratie. Wij zijn gespecialiseerd in Middleware, API Management en Big Data.Wij ontfermen ons over de verfijning van de integratie architecturen van onze klanten en brengen data, applicaties en mensen in verbinding met elkaar. Dit doen wij op basis van de meest innovatieve technologieën, zoals MuleSoft, Tibco en Splunk.

Meer over Glo Integration glo-integration.com
 • Type bedrijf

  Midden (20 - 150)

 • Locatie

  Utrecht

  Gerelateerd

  Timing is everything!

  Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures binnen jouw vakgebied.