Geplaatst op 31 juli 2018 (Verloopt over 869 dagen)
Vervuld

Product Design

POP is op zoek naar een Product Designer die ons kan helpen in alle vormen van design. Van social media beelden tot visitekaartjes tot releases die worden ingepland, geproduceerd en live gaan.

Begeleider

Hi! Ik ben Luc en ik zal je stagebegeleider zijn. Op mijn stages heb ik enorm veel geleerd en het lijkt mij leuk om een stagiair zo'n zelfde ervaring te bieden. Bij POP kan je enorm hands-on meewerken in de dagelijkse werkzaamheden. Veel te doen en te leren dus!

I AM POP is een bedrijf dat sinds 2016 werkt aan het directer maken van de artist tot fan relatie. Sinds newsfeeds op social media meer en meer vol raken, wordt er meer en meer gefilterd. Het gevolg is dat content van bedrijven, artiesten, merken niet meer gezien wordt. 98% wordt niet weergegeven.

Maar via chat apps zoals Messenger is het mogelijk om je publiek weer direct te benaderen. Daarbij kan je in chat ook nog eens op een hele leuke interactieve manier een verhaal vertellen. Die kleine verhaaltjes (die wij Flows noemen) kunnen vertakkingen hebben, buttons om te kiezen en natuurlijk media bevatten.

Daarnaast hebben onze klanten open rates van 90% of meer. Wat enorm hoog is.

Wij zijn op zoek naar een stagiair die goed kan meedraaien met mij (Luc van Loon) als designer in ons internationale team (voertaal Engels). Je hebt de vrijheid om te helpen om POP op elk kanaal goed voor de dag te laten komen, je kan helpen met het ondersteunen van het partnerships (sales) team om die presentatie nét iets beter te maken. Je kan een visitekaartje maken, af en toe een klant demo'en en helpen en bedenken hoe dat de volgende keer beter kan. Maar voornamelijk kan je ons ondersteunen bij releases die het product verbeteren. Dat kunnen grote projecten zijn hoe wij onze chat editor naar 2.0 brengen of hoe we een bepaalde interactie echt heel slick kunnen maken.

Hierbij past:

Leren door te doen: Wij zijn op zoek naar iemand die graag wilt leren, met een goede houding die dat reflecteert. Zelfs in de kleinste minder leuke dingen (zoals een email vormgeven) kan je veel leren.

Feedback geven en vragen: Daarnaast weet je hoe je feedback kan geven en wanneer je om feedback vraagt. Iets niet weten is prima, even de weg kwijt zijn is normaal.

Interesse in de wereld van technologie: Een grote interesse in je vakgebied maakt voor leuke discussies maar ook voor een goede blik op de wereld waarin je je begeeft. Wat doen anderen en waarom?

Skills: Natuurlijk zijn je skills ook belangrijk. Kan jij zonder al te veel moeite een goede, verzorgde user interface opleveren? Ik zie het graag in je portfolio terug met een verhaal over het project.

  Hoe jouw week er bij ons gaat uitzien:
 1. 1

  Maandag

  Als je bezig bent met een release kun je daar direct mee verder. Maandag is vaak de dag dat we met het team (development + design) een nieuwe release inplannen en ontleden in verschillende taken. Meestal komen daar nog een aantal vragen of opmerkingen uit, die kan je dan verklaren en eventueel nog ophelderen in je ontwerp.

 2. 2

  Dinsdag

  Iemand binnen het bedrijf heeft een nieuw template geschreven dat in het product kan worden gezet. Als designer heb jij goede ogen en een mening over wat goed en slecht 'werkt'. Je checkt of het template netjes is en bepaalt of het beeld naar behoren is.

 3. 3

  Woensdag

  Er zijn twee nieuwe artikelen voor ons blog geschreven die voor een industrie uitleggen hoe je POP kunt gebruiken. Je geeft ondersteuning aan de specifieke schrijver om dat verhaal in beeld goed te laten werken.

 4. 4

  Donderdag

  Alle tussendoor taakjes zijn gedaan. Je kan weer rustig verder aan je release. Je kan sparren met een developer die naast je dit: is dit makkelijk om te doen? Je kan een interactie testen in Marvel, Principle of Framer.

 5. 5

  Vrijdag

  De week is klaar en de release waar je aan werkt is af. Je hebt tijdens het ontwerpen en de feedbackgesprekken al nagedacht over hoe we dit kunnen opbreken in kleine stukjes. Je exporteert je ontwerpen naar bijvoorbeeld Zeplin (een hand-off tool zodat de developers goed je ontwerp kunnen checken) en organiseert dit netjes.

Wat bieden wij?

Naast dat je super hands-on zal meedraaien in het design werk bij POP, hebben wij bij POP een leuk kantoor midden in een creatieve hoek van Amsterdam: de Pijp! We zitten op de Govert Flinckstraat 210 en dat is dichtbij leuke cafés, restaurantjes en het Sarphatipark. Het nieuwe metrostation van de Pijp is om de hoek!

 • Type vacature

  Meeloopstage

 • Vakgebied

  Design

 • Start stageperiode

  -

 • Vergoeding

  € 350 p/m

 • Contact

  luc@iampop.in

Werken bij I AM POP B.V.

POP zorgt ervoor dat artiesten zoals Armin van Buuren direct in contact komen met hun publiek in een leuke manier: chat!

Meer over I AM POP B.V. iampop.in
 • Type bedrijf

  Klein (< 20)

 • Locatie

  Amsterdam

  Gerelateerd

  Timing is everything!

  Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures binnen jouw vakgebied.