Geplaatst op 24 mei 2017 (Verloopt over 1248 dagen)
Vervuld

Front end developer bij onderwijs start-up

Leer en combineer AngularJS, HTML, SCSS en D3js in interactieve leer web app (vanaf september 2017)

Begeleider

"Wat wil jij in je stage leren en doen?". Dat vind ik veruit het belangrijkst. Na meerdere studenten met veel plezier begeleid te hebben, ben ik overtuigd dat door te leren wat jij interessant vindt, wij beiden het meeste plezier uit jouw stage halen. Heb je interesse om in een innovatief onderwijs start-up te werken en studenten uit de hele wereld helpen te leren door vette interactieve lessen te ontwerpen en bouwen? Kom dan samen met mij code in elkaar sleutelen tot de tofste interactieve lessen!

Thijs Gillebaart, Lead Developer

vind volledige beschrijving op onze website hier

Wil jij in jouw stage echt leren wat het is om front-end ontwikkeling te doen, met eigen projecten in plaats van alleen maar kleine klusjes? Wil jij stage lopen bij een superleuk, jong bedrijf in Amsterdam dat HTML, CSS, AngularJS en D3js gebruikt om iedere gebruiker de beste ervaring te geven? Houd je van pionieren, wil je je eigen volwaardige projecten en ben je fan van de dynamiek en uitdagingen die de werkzaamheden bij een startup je bieden? Dan moet je stage lopen bij ons waar je echt leert wat front-end developing is, in plaats van klusjes doen bij een groot bedrijf.

Reageer voor 15 juni 2017!


Waarom je bij ons een onvergetelijke stage krijgt

Stage lopen bij een ons geeft je de mogelijkheid om veel te leren door te doen. Je krijgt je eigen volwaardige projecten die je meteen in je portfolio kan stoppen. Ook heb je direct contact met iedereen in het bedrijf en de experts op front-end developing halen zelfs koffie voor je terwijl jij alles van ze kan leren. In een lijst ziet dat er als volgt uit:


 • Je krijgt je eigen projecten waar je van begin tot eind met ons aan werkt.
 • Je werkt samen met de lead developer van het team, en hebt dus impact op de gebruikerservaring van de studenten en docenten.
 • Door jouw geschreven code wordt gebruikt in de live code.
 • Alles wat je bij ons maakt mag je gebruiken in je portfolio.
 • Wij houden van (nieuwe dingen) leren en geven jou daar ook alle ruimte voor.
 • Je wordt echt onderdeel van het team door actief mee te doen met discussies en team meetings.
 • Je krijgt alle aandacht van je begeleider die je nodig hebt om zoveel mogelijk te leren.

Wat zeiden de vorige stagiaires?

"Mijn stage was enorm uitdagend: ik heb nog nooit zoveel in een half jaar geleerd. Ik zou het zo weer overdoen!" - Robin Schel


"
Ik heb een super leuke tijd gehad! Het was een stage waarbij zelfstandigheid en hard werken gecombineerd werd met een goede dosis gezelligheid, koffie en lunch!" - Kayleigh van Teeffelen


Wie zijn I Hate Statistics?

Wij geloven dat iedereen statistiek kan leren begrijpen. Met heldere visuals, humor en veel geduld :). Daarom hebben we een programma ontwikkeld waar studenten op hogescholen en universiteiten online statistiek mee kunnen leren. We hebben inmiddels meer dan 5000 studenten in meer dan 40 cursussen op universiteiten en hogescholen geholpen bij het leren van statistiek. Nieuwsgierig hoe onze online leeromgeving voor studenten er uit ziet?


Maar dat is niet alles. Met ons project Snapstat ontwikkelen we interactieve uitleggen over statistiek die gebruik worden voor èn door journalisten. Zoals Peil Je Wijzer, een DIY uitleg over peilingen die samen met de Correspondent is ontwikkeld. Zie de explainer hier: Peil Je Wijzer in De Correspondent. Deze explainers worden gebruikt in onze (online) trainingen, bijvoorbeeld bij de Verenigde Naties, ING en NRC.

Tijdens je stage zul je voornamelijk samenwerken met de oprichter en lead developer Thijs Gillebaart. Daarnaast werken we samen met een heel aantal freelancers. Bekijk het team hier.


Wat houdt het werk in?

Wil jij alles leren over de front-end ontwikkeling van een interactief platform? Hoe combineer je HTML, SASS, AngularJS en D3js om een gebruikersvriendelijke website te maken die door duizenden studenten, docenten, journalisten en nieuwslezers wordt gebruikt om data en statistiek beter te begrijpen? Komend jaar zal I Hate Statistics een tal nieuwe features toevoegen en jij kan hier veel van leren terwijl je ook daadwerkelijk code schrijft die live komt te staan!


Wie ben jij?

Jij vindt het vooral leuk om al lerende te programmeren: ontdek en leer elke keer de beste technieken om elke nieuwe feature vorm te geven. Je werkt graag samen met andere ontwikkelaars om samen het beste design vorm te geven en deze vervolgens in code te gieten. Je houdt ervan om verantwoordelijk te zijn voor je eigen projecten. Kortom: je wilt graag veel leren over hoe het is om een live interactieve web-app te ontwikkelen.


Wat ga je doen en moet je kunnen?

 • Je schrijft HTML, CSS en javascript code die live komt te staan
 • Je werkt aan je eigen projecten, onder begeleiding van de lead developer
 • Je werkt samen met het team om nieuwe features vorm te geven
 • Je leert alles over front-end ontwikkeling voor een interactieve web app

Wanneer is het en wat krijg ik ervoor?

 • 5 maanden vanaf september 2017
 • 4 - 5 dagen in de week (in overleg)
 • Vergoeding van 350,- per maand

Altijd al willen weten wat het is om front-end ontwikkeling te doen voor een interactieve web-app? Ben jij op zoek naar een uitdagende stage bij een groeiende startup? Wil je je eigen projecten hebben onder begeleiding van enthousiaste mensen? Vind jij het leuk om nieuwe dingen te leren?


Stuur dan voor 15 juni 2017 een berichtje met een korte motivatie en je portfolio (met eventueel een CV) naar thijs@ihatestatistics.com.


Be prepared om heel veel te gaan leren, en help met jouw werk straks duizenden studenten hun grootste struikelvak halen :)

 • Type vacature

  TODO: vacancy.type.

 • Vakgebied

  Development

 • Start stageperiode

  september 2017

 • Vergoeding

  € 350 p/m

 • Contact

  thijs@ihatestatistics.com

Werken bij I Hate Statistics

Onze missie is om iedereen te helpen data en statistiek te begrijpen. Dit doen we met visuele interactieve online uitleggen en oefeningen. Deze worden gebruikt door studenten op Universiteiten, nieuwslezers van de Correspondent, journalisten van NRC en managers in de Verenigde Naties. Onze uitdaging: gebruik design, UX en technologie om data en statistiek voor iedereen aantrekkelijk te maken.

Meer over I Hate Statistics ihatestatistics.com
 • Type bedrijf

  Klein (< 20)

 • Locatie

  Amsterdam

  Gerelateerd

  Timing is everything!

  Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures binnen jouw vakgebied.