Geplaatst op 15 april 2017 (Verloopt over 1342 dagen)
Vervuld

Onderzoeksbureau

Het maken van goede games en installaties is een ambacht. Kennis & inzicht, gecombineerd met vakmanschap, zorgen voor een optimaal resultaat. Omdat onze projecten soms vragen om hele specifieke kennis, starten we deze zomer met het Onderzoeksbureau. Het interne Onderzoeksbureau van IJsfontein wordt ingeschakeld om de projectteams te voeden met relevante informatie en antwoorden te zoeken op allerlei onderzoeksvragen die in de projectteams ontstaan.

  Voor dit onderzoeksbureau zoeken we een stagiair voor de tweede helft van 2017. 

  De focus van het onderzoeksbureau ligt op behavioral design. Bij aanvang van het ontwerptraject moeten we zo veel mogelijk te weten komen over de doelgroep, doelstelling en omgeving waarin het project gelanceerd wordt. Vaak zijn projecten heel inhoudelijk en moet er onderzoek gedaan worden naar het onderwerp waar de game over gaat en wat we de speler precies moeten ‘leren’. Tijdens het ontwerptraject moet onderzocht worden of de ideeën de beoogde beleving & gedrag daadwerkelijk uitlokken bij de speler. Het maken van prototypes (en vervolgens ook spelen met de doelgroep) is een belangrijke taak van het onderzoeksbureau in deze fase.

  Voorbeelden van onderzoeksmethoden die het bureau inzet:
  • Literatuuronderzoek
  • Interviews
  • Enquêtes
  • Observatie
  • Playtesting
  • Usability testing

  Wat zoeken we?

  We zoeken een stagiair op HBO of WO niveau (afstudeerstage of werkervaringsplek na het afstuderen) die ervaring heeft met minimaal 3 verschillende onderzoeksmethodes (opzetten, uitvoeren, analyseren en rapporteren). We verwachten een pragmatische blik op onderzoek (we doen geen wetenschappelijk onderzoek, vaak moet er in 1-2 weken resultaat zijn). Naast dat je werkt aan je eigen (afstudeer) opdracht verwachten we ook dat je inzetbaar bent op onze projecten.

  Onderzoek doen is geen doel op zich, maar een ‘dienst’ voor de ontwerpteams. Zij maken beslissingen op basis van jouw inzichten. Je haalt energie uit het bieden van deze service (en soms beslissen ze iets anders, ondanks jouw ‘advies’, daar moet je ook tegen kunnen).

  Je hebt zin om te testen met diverse doelgroepen, van basisschoolkind tot bejaarde en van werkloze tot bankdirecteur. Jij voelt je in elke omgeving snel thuis en past je makkelijk aan.

  Er is in deze functie niemand die vertelt hoe je het onderzoek precies aan moet pakken. Je krijgt veel vrijheid en het is belangrijk dat je je daar goed bij voelt. We zoeken dus iemand die pro actief is en zelfstandig werkt. Bij voorkeur heb je in een vorige stage of bijbaan al bewezen dat je goed functioneert in een vrije omgeving. Tot slot vind je het leuk om presentaties te geven aan creatieve teams en aan klanten. Als je ook nog vlotte (begrijpelijke) stukjes kunt schrijven over jouw onderzoek is dat een pré.

  IJsfontein biedt

  Je werkt voor interessante opdrachtgevers aan uitdagende vraagstukken. Je leert nieuwe onderzoeksmethoden kennen en gebruiken. Na je stage heb je een goed beeld van de manier waarop onderzoek toegepast wordt in de creatieve industrie en de verschillende rollen in een creatief team. Je wordt begeleid door onze ‘chief research’.
  Verder bieden we een inspirerende werkplek met veel vrijheid en 40 leuke collega’s waar je veel van kan leren. We zoeken iemand voor minimaal 4 maanden, maar het liefst een half jaar.  Je krijgt een stagevergoeding. Bijna vergeten… dagelijks wordt er een heerlijke lunch geserveerd!

  Over het onderzoek dat je doet mag je publiceren op je eigen portfolio en op het blog van IJsfontein. Als je onderzoek zich daarvoor leent zullen we je ook stimuleren om elders te publiceren (Adformatie, Frankwatching etc.).
  Bekijk hier een voorbeeld van een publicatie van ons onderzoeksbureau.

 • Type vacature

  TODO: vacancy.type.

 • Vakgebied

  Design

 • Start stageperiode

  -

 • Vergoeding

  In overleg

 • Contact

  pz@ijsfontein.nl

Werken bij IJsfontein

Everybody is curious. We design and develop Playful Learning. Serious games, apps, websites, interactive exhibits and digital (corporate) learning methods.

Meer over IJsfontein ijsfontein.nl
 • Type bedrijf

  Midden (20 - 150)

 • Locatie

  Amsterdam

  Gerelateerd

  Timing is everything!

  Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures binnen jouw vakgebied.