Geplaatst op 1 september 2020 (Verloopt over 96 dagen)
Vervuld

Data science engineer (opdracht 1)

Als data science engineer stagair(e) ga jij met natuurlijke taalverwerking algoritmes aan de slag om een oplossing te bedenken en (deels) te implementeren voor een gloednieuwe rechtshulpwebsite.

Begeleider

Wil jij een uitdagende data science (afstudeer)stage met goede begeleiding? Neem gerust contact met mij op dan verkennen we samen de mogelijkheden.

Stageopdracht: Besluitbrief classificatie en probleemanalyse voor bestuursrechtelijke geschiloplossing.

Probleemstelling: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat rechtzoekenden zo snel en laagdrempelig mogelijk (juridisch) advies krijgen op basis van een ontvangen besluitbrief?

Achtergrond: Bestuursorganen zoals de gemeente en het UWV nemen besluiten over uitkeringsaanvragen. Als de burger het niet eens is met een genomen besluit (e.g. afwijzing, te laag bedrag) dan kan er een bezwaarschrift ingediend worden. Hierbij wordt het steeds belangrijker om zo snel, goedkoop en informeel mogelijk (binnen de kaders van wet- en regelgeving) geschillen tussen burger en overheid op te lossen. Een formele bezwaarprocedure kost de overheid namelijk veel tijd en geld, en levert lage klanttevredenheid op, vaak zonder duurzame oplossing voor het dieper liggende probleem van de burger. Bovendien wil de overheid de verzorgingsstaat inperken vanwege stijgende kosten, en vraagt zij dus steeds meer eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de burger.

Het nieuwe digitale portal voor geschiloplossing heeft als doel om de burger te ondersteunen bij het snel, zelfstandig en (in)formeel oplossen van een geschil. De burger kan bijvoorbeeld ondersteund worden bij het begrijpen van een besluit en het overwegen van bezwaar. Een laagdrempelige oplossing kan zijn dat hij zijn besluitbrief upload voor een geautomatiseerd advies.

Stageopdracht deliverables: 

(Python) API service

 • Input: besluitbrief image / pdf
 • Verwerking: OCR en verschillende NLP analyses
 • Output: briefclassificatie (type brief, wel/geen probleem), inhoudelijke probleemrepresentatie (belangrijkste termen, relaties, etc.)

De API service werkt samen met een intelligent intake-formulier waarmee (ontbrekende of aanvullende) informatie over het probleem en de rechtspositie wordt uitgevraagd.

Voorwaarden: Voor de opdracht is derdejaars WO denkniveau vereist en kennis van natural language processing en machine learning technieken, zoals: Optical Character Recognition, Part of Speech Tagging, Phrase Chunking, Terminology Extraction, Semantic Similarity, Named-Entity Recognition, Relationship Extraction, etc. Ook is basis programmeervaardigheid in Python een pré.

 • De stage duurt 6 maanden en de vergoeding is 450 euro/maand
 • De locatie van de stage is in Den Haag, het is mogelijk om thuis te werken

In overleg met de student kan de opdracht eventueel uitgebreid/aangepast worden om te kwalificeren als afstudeeropdracht. 

Stagebeoordelingscriteria:

 • Je oplossing neemt een besluitbrief (image of pdf) als input
 • Je oplossing gebruikt NLP technieken bij de data verwerking
 • Je oplossing geeft een briefclassificatie en diverse probleemcomponenten als output
 • Wij verwachten een kort plan van aanpak (hoe ga jij je idee uitwerken)
 • Wij verwachten een werkende demo van jouw oplossing (niet per se goed presterend)
 • Wij verwachten dat je meedenkt over hoe jouw oplossing kan samenwerken met een intelligent intake formulier wat (aanvullende of ontbrekende) informatie uitvraagt

Bedrijfsprofiel: Knowit is een informeel bedrijf dat projecten uitvoert bij verschillende klanten, van start-ups tot (semi) overheid. Bij ons werken goede IT-ers met hart voor de zaak. Omdat we klein zijn, delen we veel met elkaar. Niet alleen kennis, want we brengen ook regelmatig tijd met elkaar door, in de vorm van borrels, uitjes of reisjes.

Bij Knowit werken we veel met no code platforms om snel mooie applicaties te ontwikkelen. Deze applicaties breiden we vervolgens uit met (cutting edge) kunstmatige intelligentie en andere (big) data oplossingen. Ook doen we veel met informatie analyse en business analyse. Dus als je hierin wilt groeien en deze technologieën je aanspreken, kom dan je stage doen bij ons!

Wij geloven in de kracht van onze stage medewerkers en laten je dus graag zelfstandig te werk gaan. Bij ons heb je grote vrijheid in hoe je projecten wilt gaan uitvoeren, zo bepaal jij jouw carrière- en groeipad. Uiteraard krijg je hier goede stage begeleiding bij.

Werken bij Knowit

Wij geloven in de kracht van onze stage medewerkers en laten je dus graag zelfstandig te werk gaan. Bij ons heb je grote vrijheid in hoe je projecten wilt gaan uitvoeren, zo bepaal jij jouw carrière- en groeipad. Uiteraard krijg je hier goede stage begeleiding bij.

Meer over Knowit knowit-services.com
 • Type bedrijf

  Klein (< 20)

 • Locatie

  Den Haag

  Gerelateerd

  Timing is everything!

  Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures binnen jouw vakgebied.