Geplaatst op 1 september 2020 (Verloopt over 249 dagen)
Vervuld

Data science engineer (opdracht 2)

Als data science engineer stagair(e) ga jij met natuurlijke taalverwerking algoritmes aan de slag om een oplossing te bedenken en (deels) te implementeren voor een gloednieuwe rechtshulpwebsite.

Begeleider

Wil jij een uitdagende data science (afstudeer)stage met goede begeleiding? Neem gerust contact met mij op dan verkennen we samen de mogelijkheden.

Stageopdracht: Conflict escalatie preventie en detectie bij digitale bezwaarprocedures

Probleemstelling: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat conflict escalatie vroegtijdig gedetecteerd en gemitigeerd kan worden op basis van chat log informatie?

Achtergrond: Bestuursorganen zoals de gemeente en het UWV nemen besluiten over uitkeringsaanvragen. Als de burger het niet eens is met een genomen besluit (e.g. afwijzing, te laag bedrag) dan kan er een bezwaarschrift ingediend worden. Hierbij wordt het steeds belangrijker om zo snel, goedkoop en informeel mogelijk (binnen de kaders van wet- en regelgeving) geschillen tussen burger en overheid op te lossen. Een formele bezwaarprocedure kost de overheid namelijk veel tijd en geld, en levert lage klanttevredenheid op, vaak zonder duurzame oplossing voor het dieper liggende probleem van de burger. Bovendien wil de overheid de verzorgingsstaat inperken vanwege stijgende kosten, en vraagt zij dus steeds meer eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de burger.

Het nieuwe digitale portal voor geschiloplossing heeft als doel om de burger te ondersteunen bij het snel, zelfstandig en (in)formeel oplossen van een geschil. Als tijdens de behandeling van een bezwaar het conflict tussen burger en overheid escaleert dan is de kans op een snelle, duurzame oplossing klein. Een ondersteunende oplossing kan zijn om het sentiment van beide partijen te monitoren (op basis van chat activiteit) en (deels) geautomatiseerde mitigerende interventies te plegen.

Stageopdracht deliverables:

(Python) API service

 • Input: chat log
 • Verwerking: sentiment analyse en verschillende NLP analyses
 • Output: chat log sentiment, escalatie-samenvatting, interventie aanbeveling

Voorwaarden: Voor de opdracht is derdejaars WO denkniveau vereist en kennis van natural language processing en machine learning technieken, zoals: Optical Character Recognition, Part of Speech Tagging, Phrase Chunking, Terminology Extraction, Semantic Similarity, Named-Entity Recognition, Relationship Extraction, etc. Ook is basis programmeervaardigheid in Python een pré.

 • De stage duurt 6 maanden en de vergoeding is 450 euro/maand
 • De locatie van de stage is in Den Haag, het is mogelijk om thuis te werken

In overleg met de student kan de opdracht eventueel uitgebreid/aangepast worden om te kwalificeren als afstudeeropdracht.

Stagebeoordelingscriteria:

 • Je oplossing neemt een chat log als input
 • Je oplossing gebruikt NLP technieken bij de data verwerking
 • Je oplossing geeft het chat log sentiment, een escalatie-samenvatting en een interventie aanbeveling als output
 • Wij verwachten een kort plan van aanpak (hoe ga jij je idee uitwerken)
 • Wij verwachten een werkende demo van jouw oplossing (niet persé goed presterend)
 • Wij verwachten dat je meedenkt over hoe jouw oplossing kan samenwerken met het zaak management systeem waarbinnen de burger en overheid hun geschil proberen op te lossen

Bedrijfsprofiel: Knowit is een informeel bedrijf dat projecten uitvoert bij verschillende klanten, van start-ups tot (semi) overheid. Bij ons werken goede IT-ers met hart voor de zaak. Omdat we klein zijn, delen we veel met elkaar. Niet alleen kennis, want we brengen ook regelmatig tijd met elkaar door, in de vorm van borrels, uitjes of reisjes.

Bij Knowit werken we veel met no code platforms om snel mooie applicaties te ontwikkelen. Deze applicaties breiden we vervolgens uit met (cutting edge) kunstmatige intelligentie en andere (big) data oplossingen. Ook doen we veel met informatie analyse en business analyse. Dus als je hierin wilt groeien en deze technologieën je aanspreken, kom dan je stage doen bij ons!

Wij geloven in de kracht van onze stage medewerkers en laten je dus graag zelfstandig te werk gaan. Bij ons heb je grote vrijheid in hoe je projecten wilt gaan uitvoeren, zo bepaal jij jouw carrière- en groeipad. Uiteraard krijg je hier goede stage begeleiding bij.

Werken bij Knowit

Wij geloven in de kracht van onze stage medewerkers en laten je dus graag zelfstandig te werk gaan. Bij ons heb je grote vrijheid in hoe je projecten wilt gaan uitvoeren, zo bepaal jij jouw carrière- en groeipad. Uiteraard krijg je hier goede stage begeleiding bij.

Meer over Knowit knowit-services.com
 • Type bedrijf

  Klein (< 20)

 • Locatie

  Den Haag

  Gerelateerd

  Timing is everything!

  Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures binnen jouw vakgebied.