Geplaatst op 14 november 2017 (Verloopt over 1039 dagen)
Vervuld

Product designer

Voor de stageperiode vanaf feb ‘18 zijn op zoek naar een talent met achtergrond in een interaction en/of visual interface design (HBO) studie. Iemand die zijn eigen weg volgt, aan een serieuze uitdaging toe is en het pad voor zijn carrière wil neerleggen.

Begeleider

Je afstudeerstage is een van de belangrijkste momenten van je studietijd. Dit is hét moment om een rode loper voor je carrière uit te rollen. Ik help je graag met de transitie van student naar talentvolle junior.

Bij Lifely kom jij terecht in een klein team met fanatieke designers, front- en backend-developers die werken aan webproducten. Nog niet zo bekend met nieuwe technologie en tools in de praktijk? Geen probleem! Wij zoeken iemand met inzicht, passie en doorzettingsvermogen die zichzelf dingen snel eigen maakt. Bij Lifely krijg jij de kans om jezelf te ontwikkelen.

We vinden het belangrijk dat je direct mee kunt draaien in ons team; enige ervaring als visual designer is dus belangrijk. Jij weet hoe je symbols goed gebruikt in Sketch, en ziet het zitten om samen met andere collega’s mobiele en web applicatie uit te werken tot een gelikt design. Je bent ook bijzonder geïnteresseerd in de overdracht naar het front-end team. Het houdt voor jou niet op bij Sketch. Je blijft je ‘kindje’ achtervolgen totdat het live op productie staat. Op de acceptance omgeving vertel jij graag aan de front-ender wat er nog niet recht staat. Daarnaast ken je het Adobe pakket maar bent er niet verliefd op, dat ben je op Sketch. Symbols, shared styles, design system, grid, white space, empty states, etc, spreekt hopelijk voor zich, toch?

  Hoe jouw week er bij ons gaat uitzien:
 1. 1

  Maandag

  De week begin je met een design stand-up wat we de komende week gaan doen. Daarin delen we de opvallende design trends met elkaar.

 2. 2

  Dinsdag

  Samen met de concepters en strategen krijg je een project kickoff. Hun vertellen je de ins en outs van het nieuwe project. Het is belangrijk dat je het project goed begrijpt.

 3. 3

  Woensdag

  Moodboard maken om een stijlrichting te creëren samen met je design collega’s. Na de presentatie aan de klant kan je beginnen aan het design.

 4. 4

  Donderdag

  De chrome van de applicatie zet je als eerste neer samen met de drie belangrijkste pagina’s. Je wordt helemaal opgezogen in Sketch, voor je het weet, is het 6 uur.

 5. 5

  Vrijdag

  Presentatie aan de klant! Jouw design wordt overgedragen aan het front-end team om mee te gaan met de volgende sprint. En 's middags natuurlijk de vrijdagmiddagborrel met een potje Super Smash of FIFA.

Ervaring met (CMD) stages

Het grootste gedeelte van het Lifely team heeft zijn of haar fundament gelegd bij de opleiding Communication and Multimedia Design. Veel van mijn collega’s zijn als stagiair begonnen. Lees oa de ervaringen van Maaike, Barry en Rick

Als je tot hier bent gekomen met lezen, is het waarschijnlijk tijd dat we koffie gaan drinken. Vertel ons in een korte, toffe mail wat je drive is en stuur wat werk mee waar je trots op bent. Je maakt mijn dag met eigen (buitenschoolse) projecten. En oja, vergeet niet voor het verzenden van je mail, “Geachte meneer Verlaan” te vervangen door “Hoi Pim”.

Groeten,
Pim

 • Type vacature

  TODO: vacancy.type.

 • Vakgebied

  Design

 • Start stageperiode

  februari 2018

 • Vergoeding

  € 350 p/m

 • Contact

  pim@lifely.nl

Werken bij Lifely

We digitaliseren bedrijfsprocessen met softwareoplossingen op maat zoals mobiele apps en webapplicaties. Lifely bestaat uit een groep blije nerds die bedrijven en start-ups resultaatgericht verder in online brengen. Dit doen we door middel van producten waarmee we de business van onze klanten versterken. Deze producten worden in-house bedacht, ontworpen, ontwikkeld en continu bijgewerkt.

Meer over Lifely lifely.nl
 • Type bedrijf

  Midden (20 - 150)

 • Locatie

  Amsterdam

  Gerelateerd

  Timing is everything!

  Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures binnen jouw vakgebied.