Geplaatst op 27 november 2018 (Verloopt over 750 dagen)
Vervuld

UX / Visual design

Lifely is een club voor blije nerds. Iedere dag werken we als team, van stagiair tot founder, nauw samen om een gulden middenweg te creëren tussen tech-topsport, familiecultuur en innovatie.

Begeleider

Je (afstudeer)stage is een van de belangrijkste momenten van je studietijd. Dit is hét moment om een rode loper voor je carrière uit te rollen. Ik help je graag met de transitie van student naar talentvolle junior!

Bij Lifely werk je in de laatste standaarden in Design samen met business en development om toffe producten van 0 naar 100 te brengen. We houden van uncoole problemen. Onze klanten zijn bedrijven waar mensen de hele dag met repetitieve taken bezig zijn of organisaties die vastgeroest zijn door legacy systemen. Als partner helpen wij iedere dag mensen hun werk efficiënter, slimmer en leuker te maken. Het eindresultaat zijn grote maat (web)applicaties die door het personeel maar ook door de raad van bestuur gedragen worden.

Dit doen we door efficiënt consulting, product design en development in-house samen te brengen. Product ontwikkeling bij Lifely is een teamsport. We kunnen alleen het beste product maken als alle rollen en functies elkaar respecteren, van elkaar willen leren en elkaar uitdagen. Hoewel we allemaal problemen vanuit een verschillend perspectief bekijken, hebben we altijd hetzelfde doel: een persoon, werknemer of klant écht verder helpen.

Wat jij gaat doen 🎨

We vinden het belangrijk dat je direct mee kunt draaien in ons team; enige ervaring als visual designer en een HBO mindset zijn dus belangrijk. Sketch symbols zijn heilig voor je en je kijkt uit om gelikte design systems op te zetten voor mobile- en webapplicaties. Adobe-smobe, maar als je even wat moet oppakken in Illustrator of Photoshop lukt dat je prima. Wij geloven dat een design zo goed is als de uitvoer van development, en uiteraard geldt dat omgekeerd ook. Dat betekent dat je tijdens je stage scherp moet zijn op designs voorbereiden, overdragen en begeleiden naar development. Om dit echt te beheersen helpen we je de de verschillende rollen binnen een productteam van binnen en buiten te leren kennen.

Bij Lifely werken we volgens door ons ontwikkelde design guidelines, deze zorgen ervoor dat je jouw designer skills optimaal ontwikkeld maar ook een echte teamspeler wordt. Doordat je bij ons van A tot Z mee draait in een project heb je aan het einde van de rit niet alleen sterke cases in je portfolio staan, maar ook genoeg zelfvertrouwen opgebouwd om je carrière als kersverse junior designer te starten! 

  Hoe jouw week er bij ons gaat uitzien:
 1. 1

  Maandag

  De week begint met het bespreken van de planning, hoe ziet jouw week eruit en wat moet er op vrijdag development ready zijn. Op maandag beginnen de sprints van development en zorgen wij als designteam dat zij alle input hebben om te starten.

 2. 2

  Dinsdag

  De maandag zit erop, dus we staan weer op scherp. Vandaag houden we de design stand-up. We bespreken met het hele designteam wat de status is van de lopende projecten, de learnings van afgelopen week en zorgen we dat we op één lijn zitten met elkaar en het development team.

 3. 3

  Woensdag

  Als visual designer in spé ben je halverwege de week hard aan het werk met het vertalen van functielijsten naar ontwerpen. Je wordt helemaal opgezogen in Sketch, voor je het weet is het 6 uur.

 4. 4

  Donderdag

  Na het designen van de belangrijkste pagina’s ga je door met de details: custom icons, het ontwerpen van alle states en het uitwerken van styleguides voor development (Oke, let’s be honest: de exportjes maken horen er ook bij).

 5. 5

  Vrijdag

  Op vrijdag hebben we vaak een demo met de klant. Hier laten we de werkende features zien die in de sprint zijn gebouwd, dit zijn momenten voor feestjes! Daarom ‘s middags vrijdagmiddagborrel met een potje Super Smash of FIFA. 🍻🎉

Waar we naar op zoek zijn

Wij zoeken iemand met inzicht, passie en doorzettingsvermogen die zichzelf dingen snel eigen maakt. Bij Lifely krijg jij de kans om jezelf te ontwikkelen.

 • Ervaring met experience design. Je hoeft geen fancy portfolio pagina op te tuigen maar deel gewoon een klein aantal cases met ons waar jij trots op bent. We vinden het leuk als je wat details van en inzichten over je design met ons deelt.

 • Je hebt van nature gevoel voor esthetiek, vorm en typografie en interactie. 👩🏾‍🎨👨🏻‍🎨Jij gaat lekker op perfecte uitlijning, on point kleurgebruik en sexy typografie. Kortom, de wereld een beetje mooier maken met jouw designs is iets wat je drijft.

 • Je bent ook een intrinsiek gedreven blije nerd. 🤓Wij zetten ons tijdens je stage in om jou te zorgen dat je groeit, en deze energie verwachten we ook van jou terug. Wees leergierig, trek de founders het hok in als je eens wilt sparren over een concept en sta open voor feedback van je collega’s. 

 • Type vacature

  Meeloopstage

 • Vakgebied

  Design

 • Start stageperiode

  september 2019

 • Vergoeding

  € 500 p/m

 • Contact

  ninya@lifely.nl

Werken bij Lifely

We digitaliseren bedrijfsprocessen met softwareoplossingen op maat zoals mobiele apps en webapplicaties. Lifely bestaat uit een groep blije nerds die bedrijven en start-ups resultaatgericht verder in online brengen. Dit doen we door middel van producten waarmee we de business van onze klanten versterken. Deze producten worden in-house bedacht, ontworpen, ontwikkeld en continu bijgewerkt.

Meer over Lifely lifely.nl
 • Type bedrijf

  Midden (20 - 150)

 • Locatie

  Amsterdam

  Gerelateerd

  Timing is everything!

  Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures binnen jouw vakgebied.