Geplaatst op 12 april 2019 (Verloopt over 614 dagen)
Vervuld

Stgemarkt Techniek

Heb jij een passie voor de luchtvaart en ben jij op zoek naar een stage voor ongeveer 32 - 38 uur in de week in de periode van september 2019 – februari 2020? Geef je dan nu op voor onze Stagemarkt Techniek bij LVNL op woensdag 8 mei!

Wij zijn op zoek naar studenten voor de volgende subafdelingen van afdeling Systems & Infrastructure (S&I):

Maintenance, Monitoring en Control

Deze afdeling is onder andere verantwoordelijk voor het in stand houden van alle systemen die gebruikt worden voor de afhandeling van het burgerluchtverkeer. Denk hierbij aan communicatie-, navigatie-, radar- en air traffic services-systemen.

Strategy, Integration en Infrastructure

Deze afdeling is onder andere verantwoordelijk voor het ontwerpen van het operationele verkeersleidingsysteem waarbij de referentie architectuur, de wensen van de eindgebruikers én de Europese wet- en regelgeving in acht worden genomen.

Corporate ICT

Deze afdeling is onder andere verantwoordelijk voor het optimaal laten bijdragen van informatie en technologie aan het succes van de organisatie, waarbij de informatievoorziening in control, betrouwbaar én geborgd is.

Communication, Navigation en Surveillance

Deze afdeling is onder andere verantwoordelijk voor alle communicatie, navigatie en surveillance systemen. CNS ontwikkelt deze systemen samen met leveranciers en is verantwoordelijk voor het integreren van de systemen in het LVNL-systeempark.

Air Traffic Management Systems

De afdeling Air Traffic Management Systems (ATMS) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van operationele informatie-systemen en simulatoren voor opleidingen. De operationele systemen zijn de systemen die de luchtverkeersleiders gebruiken om hun werk te kunnen beoefenen. Naast ontwikkeling is de afdeling ook verantwoordelijk voor het 3e lijn beheer van deze systemen.

De verschillende uitdagingen waar jij aan kunt werken zijn:Maintenance, Monitoring & Control- Binnen MMC is er een KPI voor ernstige verstoringen die effect hebben op de afhandeling van het vliegverkeer (Code Oranje). Op dit moment staat deze KPI op 0 en is het niet mogelijk om hierop te sturen.Strategy, Integration & Architecture- Systemen vormen steeds complexere ketens. Het is op dit moment lastig om bij wijzigingen de impact op de relatie met andere systemen (verder op) in de keten te bepalen. LVNL is op zoek naar een manier om dit beter te beheersen.Corporate ICT- Met Digital Signage is er een nieuwe dienst binnen LVNL beschikbaar waarop LVNL brede informatie/actualiteiten gezet kan worden, maar ook afdeling-specifieke informatie. De snelheid waarmee informatie gedeeld wordt neemt hierdoor een stap voorwaarts. LVNL is op zoek naar hoe en op welke wijze deze dienst LVNL breed ingezet kan worden.Communication, Navigation & Surveillance- LVNL vervangt op dit moment conventionele radars door moderne wide-area multilateratiesystemen. Voor de doorontwikkeling van WAM systemen in de toekomst ontbreekt nog een gedetailleerde strategie.- Kalibratie van Instrument Landing Systemen (ILS) gebeurt traditioneel door middel van meetvluchten. Deze veroorzaken operationele verstoring en geluidhinder in de omgeving (lage hoogte, in de avond). We hebben al belangrijke stappen gezet om meetvluchten te verminderen, maar willen tot het gaatje gaan. Wat kan jij bedenken om meetvluchten helemaal uit te bannen?Air Traffic Management Systems- De drukte op Schiphol maakt het noodzakelijk dat we heel zeker moeten weten dat werkzaamheden niet tot verstoringen leiden. Het is momenteel lastig om risico’s bij werkzaamheden binnen het operationele domein goed in te schatten.- Momenteel loopt informatie via verschillende complexe informatiestromen. Hier is momenteel weinig inzicht in en daarnaast is de informatie die te vinden is vaak niet voorzien van voldoende details.

De Stagemarkt Techniek vindt plaats bij LVNL op woensdag 8 mei van 19:00 tot 21:00 uur.

Wat bieden wij jou?

Een boeiende stage met een eventuele baan na of tijdens je studie. Daarnaast krijg je een stagevergoeding van €452,42 (HBO) of €533,21 (WO).

Word jij onze nieuwe stagiair? Meld je dan snel aan voor onze Stagemarkt en wie weet zien we je daar!

Wil jij je aanmelden? Hieronder vind je de instructies.

Geef in maximaal 100 woorden per vraag antwoord op de volgende vragen:

1. Waarom wil jij stage lopen bij LVNL?

2. Op welk vraagstuk wil jij je gaan richtten tijdens jou stage en waarom?

3. Wat zie jij als mogelijke oplossing?

Stuur deze antwoorden als motivatiebrief samen met je CV in via de sollicitatieknop op onze website. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 mei 2019. Door het insturen van deze vragen hoef je geen aparte motivatiebrief te schrijven. De beantwoording van de vragen upload je als motivatiebrief. Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via ons e-mailadres.

Bij te veel aanmeldingen zal er op basis van je inzending worden geselecteerd.

 • Type vacature

  Afstudeerstage

 • Vakgebied

  Business

 • Start stageperiode

  september 2019

 • Vergoeding

  In overleg

 • Contact

  stages@lvnl.nl

Werken bij LVNL

Bij Luchtverkeersleiding Nederland - LVNL - regelen we luchtverkeersleiding binnen het Nederlandse burgerluchtruim en alles wat daarbij komt kijken. Bijvoorbeeld het vernieuwen en beheren van technische systemen, het verstrekken van luchtvaartinlichtingen, het verzorgen van opleidingen voor luchtverkeersleiding en het verzorgen van luchtvaartkaarten en -publicaties.

Meer over LVNL lvnl.nl
 • Type bedrijf

  Corporate (> 500)

 • Locatie

  Schiphol

  Gerelateerd

  Timing is everything!

  Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures binnen jouw vakgebied.