Mediawijzer.net

  f
 • Type bedrijf

  Klein (< 20)

Ons hele leven speelt zich inmiddels af via media: van het zoeken naar een partner tot het doen van boodschappen. Om maximaal gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden van media, is het belangrijk dat we beschikken over goede digivaardigheden en een kritische blik. Mediawijzer.net heeft de missie om alle kinderen en jongeren in Nederland in staat te stellen mediawijs te leven.

Mediawijzer.net is het Nederlands netwerk voor mediawijsheid, in 2008 opgericht op initiatief van de Ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Bij het netwerk zijn meer dan 1200 organisaties, bedrijven, zelfstandig professionals en instellingen op het gebied van mediawijsheid aangesloten. Denk bijvoorbeeld aan de ICT, kunst- & cultuursector, bibliotheken, onderwijs, opvoeding, mediacoaches en mediamakers. Samen met dit netwerk ontplooit Mediawijzer.net initiatieven die zijn gericht op het onderwijs, ouders/opvoeders en de jeugd zelf.

Mediawijzer.net en de aangesloten netwerkpartners verzorgen publiekscampagnes, verrichten onderzoek, bieden educatieve diensten aan, geven publicaties uit, organiseren workshops en bijeenkomsten, delen en verspreiden kennis, agenderen belangrijke onderwerpen rondom mediawijsheid en stimuleren innovatie.

Mediawijzer.net wordt aangestuurd door vijf toonaangevende organisaties op het gebied van mediawijsheid: ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, Kennisnet, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, NPO en de Koninklijke Bibliotheek.

mediawijzer.net
 • Hilversum

  Beeld en Geluid, Media Parkboulevard 1

  1217 WE Hilversum

  Google Maps
Timing is everything!

Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures binnen jouw vakgebied.