Geplaatst op 19 april 2017 (Verloopt over 1247 dagen)
Vervuld

Journalist met passie voor duurzaamheid gezocht!

Wij zijn op zoek naar enthousiaste stagiairs met enige journalistieke ervaring om mee te draaien op de redactie van het leukste multimediale platform voor mensen die mondiaal denken en groen doen.

Begeleider

Ben jij klaar voor een redactionele omgeving vol van onafhankelijke journalistiek? Dan zoeken wij jou! OneWorld is een omgeving waarbij er veel ruimte is voor kwalitatieve creativiteit. De stagiairs krijgen vanaf dag één veel ruimte en verantwoordelijkheid en worden door verschillende ervaren redacteuren begeleid. Plus: we hebben een flink dakterras waar je over bijna heel Amsterdam kunt uitkijken.

Trisha Goossens, Redactiecoördinator OneWorld

Wat we zoeken
Aankomende journalisten met een vlotte pen die voor zowel de website als het magazine redactioneel aan de slag gaan. Je hebt interesse in een breed scala aan onderwerpen, zoals klimaatverandering, vluchtelingen, diversiteit, duurzame lifestyle, vrouwenrechten, vrede en veiligheid, fair career, internationale betrekkingen, etc. De stage is voor een periode van 2 tot 4 maanden en start zo snel als mogelijk. Het gaat om een minimale werkweek van 32 uur (4 dagen) per week.

  Hoe jouw week er bij ons gaat uitzien:
 1. 1

  Maandag

  We beginnen we week om 09:30 uur met een week stand-up. Hierin worden alle artikelen van die week gedeeld. Op maandag hebben we in deze scrumsessie de week al gevuld. Jij komt natuurlijk met 5 frisse ideeën die je zelf gaat uitwerken. Vervolgens vraag je aan onze Community Manager wat extra hulp met het inplannen van Tweets.

 2. 2

  Dinsdag

  Om 09:00 uur zit jij met een lekkere cappuciono achter je laptop. Je bent vandaag bewust op een andere plek gaan zitten om meer nieuwe collega's te leren kennen. Handig, die flexwerkplekken! Je hebt om 10:00 uur een afspraak met de Chef Online om eens flink in het CMS te duiken. De rest van de ochtend ben je bezig met al jouw artikelen in het CMS zetten en er de juiste Facebook & Twitter posts bij te zoeken.

 3. 3

  Woensdag

  SCORE! Om 06:30 uur krijg je een melding in de groepsapp: jouw artikel van dinsdag is viral gegaan. Je zocht nog een leuk nieuwsitem voor Sublime FM/Het Nieuws van de Vooruitgang en je besluit dat dit artikel hier dan ook uitermate geschikt voor is.

 4. 4

  Donderdag

  Donderdag, nieuwsbriefdag. Mailchimp ken jij als je eigen broekzak en met de grootste gemak verstuur jij de nieuwsbrieven. Vorige week knalde de website eruit door de hoge mate van bezoekers na het versturen van de nieuwsbrieven. Jij komt dan ook zelf met het idee om het vanaf deze week de nieuwsbrief in batches te versturen.

 5. 5

  Vrijdag

  Tijdens de lunch merk je op dat de online-coördinator al voor de derde keer deze week niet mee luncht. Je loopt even naar haar toe en vraagt of ze wat hulp kan gebruiken. Jij hebt toch niet zoveel te doen vandaag. De rest van de dag ben jij bezig met het helpen van deze collega.

De werkzaamheden

 • Verhaalvoorstellen en ideeën voor de website en het blad bedenken, en eventueel uitwerken tot artikelen (nieuwsberichten, interviews, repo's).
 • Artikelen in het cms plaatsen en voorzien van beeldmateriaal.
 • Het internationale nieuws bijhouden en de relevante actualiteiten vertalen naar een Nederlands publiek.
 • Levendig houden en uitbreiden van sociale media.
 • Nieuwsitems aanleveren bij Sublime FM/Het Nieuws van de Vooruitgang.
 • Schrijven en versturen van nieuwsbrieven.
 • De online-coordinator ondersteunen bij het plaatsen van online artikelen.
 • De redactiecoördinator ondersteunen bij voorkomende werkzaamheden.

Wat is OneWorld
OneWorld is een multimediaal platform (magazine, website, events) op het gebied van de grote uitdagingen in de wereld als klimaatverandering, vluchtelingen en diversiteit. OneWorld plaatst ons dagelijks leven in mondiaal perspectief met nieuws, blogs en achtergronden uit de hele wereld, maar biedt ook praktische tips en informatie voor mensen die nieuwsgierig zijn naar kansen en mogelijkheden om het goede te doen. Het multimedia platform OneWorld omvat de grootste Nederlandse website over mondiale verbondenheid en duurzaamheid (inclusief de grootste fair career vacaturebank en de webshop), een maandblad met een groot bereik, een onderzoeks- en datajournalistieke desk, netwerken en events met jonge changemakers.

Ons aanbod
Stage bij een multimediale redactie, met ervaren journalisten, waar je journalistieke schrijfervaring opdoet en inhoudelijke expertise opbouwt. Voor een stage in het kader van een opleiding is een stagevergoeding beschikbaar. Wil je als vrijwilliger meedraaien op de redactie of ben je op zoek naar een werkervaringsplek, dan is dat ook mogelijk. Voorwaarde is dat je aantoonbaar journalistieke kwaliteiten en interesses hebt. Voor vrijwilligers is een reiskostenvergoeding beschikbaar.

Sollicitatieprocedure
Heb jij interesse in deze stage? Stuur je motivatie en CV naar redactiecoördinator Trisha Goossens (trishagoossens@oneworld.nl). Stuur ook een paar voorbeelden mee van je werk en laat in je motivatie aan ons weten welke relevante onderwerpen je goed kent, en welke je graag wilt opbouwen. Voor eventuele vragen kun je mailen naar hetzelfde adres.

Meer informatie
Lees hoe een werkdag op de redactie eruitziet of welke stages OneWorld nog meer te bieden heeft op oneworld.nl/stage

Werken bij OneWorld

OneWorld is het online platform en magazine voor en over mondiaal denken en groen doen. Dagelijks worden er verschillende actuele stukken gepubliceerd op OneWorld.nl en tienmaal per jaar wordt het OneWorld Magazine uitgegeven.

Meer over OneWorld Oneworld.nl
 • Type bedrijf

  Groot (150 - 500)

 • Locatie

  Amsterdam

  Gerelateerd

  Timing is everything!

  Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures binnen jouw vakgebied.