Meeloopstage TODO: at Senfal 11 January 2018
Vervuld

Smart Grid Security / Systeembeheer

Volg je een studie in de richting van security of sysops? Heb je interesse om je hier verder in te verdiepen, een risico-analyse te doen, na te denken over het securitybeleid en deze te implementeren? Lees dan verder!

Stagebegeleider

Ben jij enthousiast, leergierig en ambitieus? Wil jij meewerken in ons jonge en gemotiveerde team en spreekt onze cultuur je aan? Wij kunnen niet wachten om je te ontmoeten! Kom eens langs voor een kopje koffie of schuif aan bij onze famous Senfal-lunch, tot gauw!

Van securitybeleid tot maatregelen

Begonnen als een groepje nerds zijn we nu gegroeid tot een bedrijf met professionals die allemaal dezelfde drang naar innovatie en duurzaamheid delen. Wij groeien snel en trekken gemotiveerde mensen aan. Zo is het belangrijk dat iedereen onze cultuur doorleeft. Senfal staat en draait op drie kernwaarden: ‘Be a beautiful nerd’, ‘Maak je moeder trots’ en ‘Rappo Klappo’. Deze kernwaarden, onze persoonlijke missie, vormen wie we willen zijn. Tenslotte is het onze ambitie om elke dag weer op te staan en met volle overtuiging onze klanten en partners te bedienen op de meest passievolle, vriendelijke en efficiënte manier.

Inhoud stage/afstudeeronderzoek

Bij Senfal zijn we betrokken bij smart grid projecten met partners zoals Enexis en Nuon. Ons doel is security by design, en we willen ons baseren op de meest recente ontwikkelingen op security-gebied. Daarom zoeken we een student die in het kader van de stage of het afstudeeronderzoek wil meewerken aan security-aspecten zoals een risico-analyse. Hierbij willen we onderzoeken wat een geschikt securitybeleid is in de energiesector. Wij werken samen met partijen zoals Nuon en TNO, dus voor dit onderzoek maak je ook kennis met deze organisaties! Afhankelijk van jouw interesse kan de nadruk van de stage liggen op securitybeleid of meer in de richting van systeembeheer. Met de nadruk op security ga je het bestaande securitybeleid evalueren, een risicoanalyse uitvoeren, plannen opstellen en nieuwe securitymaatregelen bepalen en implementeren. Indien je interesse meer bij systeembeheer ligt, denk je mee over deze securityactiviteiten maar ben je voornamelijk bezig met de implementatie en waarborging in onze systemen. Jouw ideeën kunnen dus veel invloed hebben! Overleg over de precieze invulling van de stage of het onderzoek is mogelijk. We maken graag kennis met je om dit te bespreken. Bij voorkeur start je stage half januari.

Wat vragen we van jou?

 • Hbo/WO-student Security Management, System and Network Engineering of soortgelijke richting;
 • Kennis van information security, enige kennis van Linux en Windows op beheerniveau en goede Engelse taalvaardigheid;
 • Interesse in de energiesector;
 • Ondernemende en enthousiaste persoonlijkheid;
 • Iemand die past bij onze kernwaarden;
 • Beschikbaar voor minimaal vier dagen per week voor een periode van vijf maanden, bij voorkeur vanaf half januari;
 • Iemand die het als een uitdaging ziet om de security van een groeiende organisatie en een groeiende bedrijfssector te helpen verbeteren!

Wat biedt Senfal jou?

 • Dynamische werkplek binnen een jong team in Amsterdam;
 • Goede begeleiding door een CISSP-certified professional;
 • Gezamenlijke lunch;
 • Marktconforme stagevergoeding;
 • De kans om echt iets bij te dragen aan een groeiende organisatie.

Reageer nu!

Wil jij een fantastisch afstudeeronderzoek doen bij onze jonge onderneming waarbij je veel kunt leren? En heb jij ideeën over hoe de security geoptimaliseerd kan worden? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar work@senfal.com en we maken graag kennis!

 • Start: February 2018

  Deadline: 26-01-2018

 • € ??? p/m

Je kunt de eerste stagiair(e) bij Senfal worden

Er zijn helaas nog geen ervaringen van mede-studenten.

Senfal is een software bedrijf met een duidelijke droom: een schone wereld gebaseerd op duurzame energie. We kunnen deze droom verwezenlijken door slimme software te gebruiken. Gestart als een groepje nerds, zijn we nu een professioneel bedrijf met een gedeelde passie voor innovatie en duurzaamheid. We zijn constant op zoek naar nieuwe kansen door initiatief te nemen en naar innovatieve manieren om te verbeteren.

Meer over Senfal

Related

When does your next internship starts?

We will keep you posted about the newest vacancies.