Frontend developer stage gezocht?

Je hebt in de eerste jaren van je opleiding van alles geleerd over het web, design, html, css en misschien zelfs een beetje javascript. Nu ben je op zoek naar een stage frontend development, maar waar moet je beginnen? Of je nu op zoek bent naar een plek om mee te lopen of ergens wilt afstuderen, wij weten precies bij welke web bedrijven en agencies jij aan de slag kan om je skills als frontender door te ontwikkelen.

De randstad is de startup en IT hotspot van Nederland. Het is dé plek voor vele frontend conferenties, meetups, start-ups en internationale bedrijven waar je van alles kan leren over de laatste technieken in de frontend development. Weet je al waar je de frontend stage wilt gaan lopen? Browse eens langs de stages in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of Den Haag. Als je echt goed beslagen ten ijs wil komen is het handig je alvast een beetje te verdiepen in de huidige frontend web technologie. Weet je bijvoorbeeld al iets af van taskrunners zoals Gulp (getting started with gulp)? Heb je al wel eens in een SCRUM team gewerkt? En hoe zit dat precies met een frontend framework zoals Angular of React? Je krijgt in je werkzaamheden als frontend developer ook wel eens te maken met de backend, dus het is altijd handig om ook wat meer te weten van bijvoorbeeld NodeJS en RESTful API’s.

Sollicitatietips voor frontenders

Hoe zorg je ervoor dat je je stage optimaal benut en je op de allerbeste plek terecht komt met de meest interessante collega’s? We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet:

  • Zorg voor een (online) portfolio waarin je een paar van je mooiste projecten laat zien. Denk na over wat jouw favoriete project is/was en waarom dat zo was. Als je enthousiast vertelt over iets waar je trots op bent wordt het heel snel duidelijk of er wel of geen match is tussen jou, het bedrijf waar je solliciteert en diegene met wie je aan het praten bent.

  • Zoek de stukken code waar je blij mee bent bij elkaar en stuur ze op in een zipje of zet ze op Github. Je kan dan direct laten zien wat je niveau is en waar je al wel en niet ervaring mee hebt. Dat maakt het voor iedereen gemakkelijker om een passende plek voor je te vinden!

  • Neem initiatief: zoek een werknemer van het bedrijf op via de team pagina en vraag diegene eens via social media naar de cultuur en werkomgeving. Iedereen die goed op zijn plek zit vindt het leuk om iets te delen over het bedrijf waar hij werkt en vaak geeft dit een heel concreet beeld van hoe het bedrijf werkt en wat je er zou kunnen leren.

Bekijk alle frontend developer stages

Passende opleidingen en steden voor frontend developer stages

Er zijn natuurlijk ontzettend veel studies waar je iets leert over webtechnologie, maar met de volgende studies zijn de stages als frontend developer het best aansluitend:

  • Communicatie en Multimedia Design (CMD)

  • Media, Informatie en Communicatie (MIC)

  • HBO-ICT: Software Engineering

  • Creative Media and Game Technologies

Stages

Je bent niet de eerste front-end developer stagiair(e)

Lees de ervaringen van mede-studenten.

Frontend developer met gevoel voor UX

Programmeren, Super Smash en woordgrappen

Tijdens mijn korte stage heb ik aan een aantal verschillende projecten mogen werken, waarbij ik zowel front- als back-end heb mogen programmeren. Ik kon veel zelfstanding werken en had de tijd om me in de stack te verdiepen. React voor de front-end en NodeJS voor de back-end, gekoppeld met een Gr ...

Lees verder

Frontend engineer gezocht

Lifely++

Tijdens mijn stage heb ik veel geleerd, vooral nieuwe frontend frameworks als React en Angular, maar ook het plannen van mijn eigenwerk en hoe ik mijn taken op deel. Ik vond het fijn om de tijd te krijgen zelf dingen uit te zoeken, maar als ik vragen had kon ik altijd bij Peter terecht, of bij een v ...

Lees verder
When does your next internship starts?

We will keep you posted about the newest vacancies.