Stage UI-design gezocht?

Bestaat jouw opleiding uit vormgeven, het ontwikkelen van prototypes, bepalen van je eigen identiteit als UI-designer en krijg jij tips & tricks over hoe je op de hoogte blijft van alle laatste trends binnen het design-gebied? Dan zit je op deze pagina goed. De volgende stap is het zoeken van een vacature waar jij verder aan jouw portfolio en identiteit kunt werken. Of dat nou in de vorm van een afstudeeropdracht of een meewerkstage is; wij weten precies waar jij aan de slag kunt.

Zo is de concentratie vacatures op het gebied van visual designers hoog in de randstad. Neem daarom eens een kijkje naar onze selectie vacatures in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of Den Haag. Wil je tijdens het sollicitatiegesprek op een positieve manier opvallen? Zorg er dan voor dat je helemaal up-to-date bent met alle termen en tools die tegenwoordig in het werkveld worden gebruikt. Termen als symbols, text-styles, styleguide, grid en vectoren moeten je niet onbekend klinken. Kennis van Photoshop zijn Illustrator is handig, maar het echte werk gebeurt in Sketch. En als je de kwaliteit van je designs wilt waarborgen, zijn er een aantal tools die tijdens de overdracht goed van pas komen.

Sollicitatietips voor UI-designers

Hoe zorg jij ervoor dat je als UI-designer optimaal gebruik gemaakt van je stageperiode, en bij de meest interessante bureaus aan het werk komt? We hebben een paar best practises voor je samengesteld:

  • Bouw je eigen portfolio binnen communities als Dribbble en Behance op. Hoe groter je netwerk, hoe interessanter jij als visual designer voor toekomstige (stage-)bedrijven zal zijn. Geen idee hoe je hiermee begint? Begin simpel, ontwikkel een freebie of setje icons en deel deze op Dribbble. Geheid dat je feedback krijgt, en dit is een vrij makkelijke manier om als designer een naam op te bouwen. Zorg er verder voor dat je portfolio vooral uit projecten die je naast je studie hebt ontwikkeld bestaat.

  • Bewerk je jouw designs nog steeds in Adobe Photoshop? Dat kan echt niet meer. Programma’s als Sketch (soortgelijk: Figma, Adobe XD) zijn tegenwoordig dominant. Maak daarnaast gebruik van programma’s als MarvelApp, Invision of Framer om jouw designs tot leven te laten komen. Het testen van designs op bepaalde user flows is met deze tools super easy, en geeft jou als designer een betere kijk op wat je ontwerpt.

  • Het designen van de user interface is één, maar ook de overdracht van jouw designs is bepalend voor de verdere uitwerking. Het overdragen van een simpel PNG’tje naar development kan, maar de tool Zeplin zorgt ervoor dat jouw design pixel perfect kan worden overgenomen. Discussies over kleurgebruik en lettertype/grootte zijn hiermee ook verleden tijd. Zorg dus dat je bekend bent met deze tools.

Bekijk alle UI-design stages

Passende opleidingen voor stage UI-design

Er zijn meerdere studies waar je leert over vormgeven, maar met de volgende studies zijn de stages als UI-designer het best aansluitend:

  • Communicatie en Multimedia Design (CMD)

  • Graphic Design

stages

Timing is everything!

Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures binnen jouw vakgebied.