Geplaatst op 7 december 2020 (Verloopt over 9 dagen)
Vervuld

Integratie van 3D visualisaties

The Collective houdt zich bezig met de toepassing van Model Based Systems Engineering (MBSE) binnen de domeinen infra, energie en water. Benieuwd wat jij hierin kan betekenen? Lees dan snel verder!

The Collective houdt zich bezig met de toepassing van Model Based Systems Engineering (MBSE) binnen de domeinen infra, energie en water. Niet alleen diensten als Systeem Architect, Technisch manager en coaching leveren wij maar wij doen ook het realiseren van integrale ontwerpen, functionele reconstructies en op maatgemaakte trainingen en cursussen met betrekking tot integraal ontwerpen en Model Based (Systems) Engineering.

Voor het toepassen van MBSE gebruiken wij Sparxsystems Enterprise Architect. Dit is een generiek ontwikkelplatform voor het ontwerpen en simuleren van bedrijfsprocessen, software en fysieke systemen.

Binnen de ontwikkeling van infraprojecten zoals tunnels, beweegbare bruggen, sluizen en beweegbare keringen wordt gebruikt gemaakt van ontwikkelomgevingen alsSparxsystems Enterprise Architect. Deze ontwikkelomgevingen worden momenteel hoofdzakelijk ingezet om de functionaliteit en structuur van het betreffende systeem te beschrijven. Anderzijds wordt er gebruik gemaaktvan 3D Bim, simulatie en GIS omgevingen. Informatie uit deze omgevingen is helaas niet gekoppeld. Hierdoor treedt informatie duplicatie en inconsistentie.

Integratie van 3D visualisaties

Sparxsystems Enterprise Architect biedt de mogelijkheid om externe applicaties zoals 3D Bim te integreren. Dit kan door gebruik te maken van standaard protocollen zoalsIFC en OSLC of doormiddel van deAPI interface. Hiervoor moet echter software (add-in) binnen de Sparxsystems Enterprise Architect worden ontworpen en geïmplementeerd.

Werkzaamheden en op te leveren producten:

Het ontwikkelen van een Proof of Concept. Deze zal bestaan uit de volgende werkzaamheden:

 1. Inlezen en onderzoeken Enterprise Architect;
 2. Onderzoeken en het maken van een trade-off voor de te kiezen richting;
 3. Realiseren van een proof of concept ;
 4. Opstellen van een roadmap voor vervolgstappen.

Gewenste kennis / vaardigheden

 • Kennis van het modelleren met UML of SysML
 • Kennis van C+=, C#, (Jscript of VBscript),
 • Onderzoekend

Passende studies:

 • Mechatronica
 • Technische Informatica
 • Elektrotechniek
 • Werktuigbouwkunde
 • Lucht- en ruimtevaart techniek
 • Informatic

The Collective biedt de student:

· Stagevergoeding;

· Reiskostenvergoeding;

· Leerzame afstudeerperiode met kans op een baan;

· Een leuk team met gezellige collega's.

Werken bij Your Campus Consultant

Ik zoek een student voor The Collective. Zij leveren het meest passend integraal ontwerp in de infra en industrie aan de hand van Model Based Systems Engineering. Dit doen zij door het systeemmodel centraal te stellen en de processen aan dit model te koppelen samen met de klant op een professionele en gepassioneerde wijze.

Meer over Your Campus Consultant thecollective.si
 • Type bedrijf

  Klein (< 20)

 • Locatie

  Barendrecht

  Gerelateerd

  Timing is everything!

  Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures binnen jouw vakgebied.