Geplaatst op 7 december 2020 (Verloopt over 9 dagen)
Vervuld

Proof of Concept voor een Parametrisch ontwerpmodel

The Collective houdt zich bezig met de toepassing van Model Based Systems Engineering (MBSE) binnen de domeinen infra, energie en water. Benieuwd wat jij hierin kan betekenen? Lees dan snel verder!

The Collective houdt zich bezig met de toepassing van Model Based Systems Engineering (MBSE) binnen de domeinen infra, energie en water. Niet alleen diensten als Systeem Architect, Technisch manager en coaching leveren wij maar wij doen ook het realiseren van integrale ontwerpen, functionele reconstructies en op maatgemaakte trainingen en cursussen met betrekking tot integraal ontwerpen.

Voor het toepassen van MBSE gebruiken wij Sparxsystems Enterprise Architect. Dit is een generiek ontwikkelplatform voor het ontwerpen en simuleren van fysieke systemen, bedrijfsprocessen en software.

Opdracht, probleemstelling en doelstelling

Proof of concept parametrische ontwerpen met Enterprise Architect

Binnen de ontwikkeling van zowel infra- als industriële systemen zoals waterzuiveringen, tunnels, beweegbare bruggen, sluizen en beweegbare keringen kan of wordt gebruikt gemaakt van ontwikkelomgevingen alsSparxsystems Enterprise Architect. Deze ontwikkelomgevingen worden hoofdzakelijk ingezet om de functionaliteit en structuur van het betreffende systeem te beschrijven. Anderzijds wordt er gebruik gemaakt van3D Bim, simulatieen GIS omgevingen. Informatie uit deze omgevingen is helaas niet gekoppeld.

Sparsystems Enterprise Architect ondersteunt momenteel de integratie van Simulink en Simscape. Dit biedt de mogelijkheden om het dynamisch gedrag van fysieke systemen te kunnen simuleren.

Hierdoor is het mogelijk omModel Based Systems Engineering naar een volgend niveau te brengen door deze ontwikkelomgeving uit te breiden om zowel parametrisch te kunnen ontwerpen als concurrent design te ondersteunen. Bij parametrisch ontwerpen moet je denken aan het berekenen van energie balans, fault tree analyse, waterslagberekening, kosten, etc. in relatie tot onderzoeken naar een te kiezen ontwerprichting.

Werkzaamheden en op te leveren producten

Het ontwikkelen van een Proof of Concept. Deze zal bestaan uit de volgende werkzaamheden:

 1. Inlezen en onderzoeken parametrisch ontwerpen;
 2. Inlezen in mogelijkheden Enterprise Architect;
 3. Onderzoeken en het maken van een trade-off voor de te kiezen richting;
 4. Realiseren van een Proof of Concept voor een Parametrisch ontwerpmodel voor een sluis en brug combinatie;
 5. Opstellen van een roadmap voor vervolgstappen.

Gewenste kennis / vaardigheden

 • Kennis van dynamisch systeem gedrag;
 • (Globale) kennis van simulaties op basis van parametrisering;
 • (Globale) Kennis van ontwerp methodieken;
 • Onderzoekend.

The Collective biedt de student:

· Stagevergoeding;

· Reiskostenvergoeding;

· Leerzame afstudeerperiode met kans op een baan;

· Een leuk team met gezellige collega's.

Ik zoek een student voor The Collective. Zij leveren het meest passend integraal ontwerp in de infra en industrie aan de hand van Model Based Systems Engineering. Dit doen zij door het systeemmodel centraal te stellen en de processen aan dit model te koppelen samen met de klant op een professionele en gepassioneerde wijze.

Werken bij Your Campus Consultant

Ik zoek een student voor The Collective. Zij leveren het meest passend integraal ontwerp in de infra en industrie aan de hand van Model Based Systems Engineering. Dit doen zij door het systeemmodel centraal te stellen en de processen aan dit model te koppelen samen met de klant op een professionele en gepassioneerde wijze.

Meer over Your Campus Consultant thecollective.si
 • Type bedrijf

  Klein (< 20)

 • Locatie

  Barendrecht

  Gerelateerd

  Timing is everything!

  Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures binnen jouw vakgebied.